Clownerie

Clownerie verbindt

Clownerie gaat voor mij om:

Genieten van het leven!
Van harte contact maken
Ja-zeggen op alles, ook op nee
Buik aan, hoofd uit
Leven in het nu, aandachtig aanwezig zijn
Anders kijken naar problemen

Improviseren met alles wat er is
Geen oordelen, geen verwachtingen
Wakker zijn
Experimenteren, fouten maken is leuk en mag (moet)!

Waar zie je clown Miek?_MG_5980 copy copy

Ik ontdek graag mijn medemens, op straat of bijvoorbeeld in een workshop. Het liefst improviseer ik terwijl ik rondloop. Mijn droom is een act. Graag haal ik het kind in volwassenen naar boven. Ik ben gewoon aanwezig en maak contact. En dat tovert al zoveel mooie reacties tevoorschijn, dat ik weinig trucjes of attributen nodig heb. Ik hou van puur. Ik heb 3-jaar ervaring met het bezoeken van  dementerenden, bedoeld als experimentele doelgroep voor mij (op foto met clownsmaatje Toontje, foto van  Leen Dekker). Nu wacht een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld meer in werksituaties of het podium op!

Vanwaar clown Miek?

Clown Miek leert mij de wereld te ontdekken en vanuit mijn hart contact te maken met mijn medemens. De levenshouding van de clown inspireert mij om voluit te leven. Om wakker en fris te blijven.
Begin 2009 maakte ik kennis met clownerie. Ik vond het eerst doodeng om echt mezelf te  te laten zien.  Met hulp van het kleine maskertje overwon mijn nieuwsgierigheid de angst. Zomer 2011 zet ik mijn eerste stappen de straat op als clown Miek, klaar voor de grote ontdekkingstocht! Nu gebruik ik de clown als gids in mijn leven en in het werk. Een onuitputtelijke bron van inspiratie en plezier.