Inspiratie

Wat mij inspireert? Veel! Zo organiseer ik met andere clowns oefengelegenheden, workshops met gastdocenten of praktijkmomenten. Hier tref je selectie.

Ton Kurstjens is voor mij een hele inspirerende en ervaren clownsdocent. Hij heeft ook prachtige boeken geschreven (o.a. ‘’De clown, een wandelend hart’’) over zijn visie op clownerie.

www.studio-aap.nl de clowsschool van Joscha de Boever. Een dynamische en ervaren clowns- en theaterdocent die houdt van onderzoek.

www.preau.nl een prachtige cursusplek in midden Frankrijk met vele soorten creatieve en bewustwordingscurssussen, waar ik clownerie weken heb gedaan. Pure verwennerij!Huilende clown

Stem en ziel! Jan Kortie en Maurice Willems  nodigen uit tot het vanuit je hart en ziel inzetten van je stem. Een echte aanrader want ruimte geven aan jouw eigen geluid raakt een ander! En bevrijd.  Stem (anders dan praten met woorden) is voor mij heel belangrijk in de clownerie.

Mijn intuitie is een belangrijke bron voor mijn clown. Dat vraagt zelfkennis, bewustzijn, continu alert zijn van je zintuigen en wat dat met me doet. Daarom doe ik regelmatig aan meditatie en investeer in zelfkennis (trainingen, workshops). Bijvoorbeeld stadsverlichting dé Huiskamermeditatie elke tweede zondag van de maand, ook bij mij thuis! Anatha balans & bezieling.